ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ : ''ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ'' ΣΤΗΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ''

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ!!!

ΕΥΔΗΛΟΣ
ΑΝΟΙΞΗ "πανηγύρι της φύσης"

Μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτη, Απρίλη, Μάη. Είναι η καλύτερη και ωραιότερη εποχή, γιατί με τον ερχομό της ξαναγεννιέται η ζωή που πεθαίνει, κατά κάποιο τρόπο, το χειμώνα. Τη φτώχεια, το κρύο και τη μιζέρια του χειμώνα, διαδέχεται το άνοιγμα του καιρού, (γι' αυτό και άνοιξη), το "άνοιγμα των δέντρων", ξαναρχίζει η κίνηση, η φύση οργιάζει, η ατμόσφαιρα ζεσταίνεται.

Γι' αυτό και άνοιξη είναι η περισσότερο τραγουδημένη εποχή απ' όλους τους λαούς που γνώρισαν έστω και για λίγο καιρό την ευεργετική της ύπαρξη.

Όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και πολλοί ξένοι γνωστοί λογοτέχνες αφιέρωσαν αρκετά από τα δημιουργήματά τους στην άνοιξη. Χαρακτηρίζοντάς την ως την "παιδική ηλικία του έτους, δηλ. η ζωή, το μέλλον, η χαρά, η ανεμελιά, η ομορφιά, η δροσιά κι ότι άλλο συνοδεύει την παιδική ανθρώπινη ηλικία".

Και ο Τορώ γράφει: "Η άνοιξη είναι μια φυσική ανάσταση, είναι η υλοποιημένη ιδέα της αθανασίας". Ο γνωστός Γερμανός ποιητής του περασμένου αιώνα, ο Γκαίτε, την είπε "πανηγύρι της φύσης".




Share this article :
 
Support : Δημιουργία και Συντήρηση Ιστοσελίδας | COSMOS NEWS |
Copyright © 2011-2013. ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΙΚΑΡΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger